3+1 ok, amiért érdemes tortaállványt bérelni

Kevesen tudják rólam, de az egyik szakmám cukrász. Ezért is szerettem volna megosztani pár gondolatot a tortaállványokról, mint ahogy sok esetben személyes találkozókon ezt meg is teszem. Régebben én is elég sok esküvő tortát készítettem és ezért pontosan látom a felmerülő nehézségeket és kérdéseket. Ha egy kicsit is rugalmas pár vagytok, akkor fontoljátok meg amit itt olvastok :)
3+1 okot ígérek a cikk címében, amivel szeretnélek meggyőzni arról, hogy kicsit szakadj el az esküvői hagyományoktól torta terén. Természetesen a menyasszonyi torta maradjon, csak magát a felszolgálási módot és a körítést változtassátok. Érdemes tortaállványban gondolkodni, mutatom is miért:
1, Esztétika
Az íz után a másik legfontosabb szempontja a tortának a kinézete. Manapság sűrűn cserélik le a fondantos, marcipános tömény borításokat krémekre. Szuper! Mindenkit bátorítok erre, hiszen rengeteg pénzt elvisz a marcipános borítás és az emberek háromnegyede a tányér szélére tolja. Ha már egy lépést előre tettünk a modernebb kinézethez, akkor nem elhanyagolható az állványra való felhelyezés sem. Sokkal pontosabb, precízebb és szebb összkép alakítható ki egy állványon, mint több emelet összezsúfolva. Sajnos sokszor látok nem megfelelően összerakott tortákat, amik megrogynak, buggyosak lesznek és nem szép az illesztésük sem. Ha állványt választotok, akkor ez mind elkerülhető. Hovatovább, mivel nálunk pl. 5 féle színben és 2-3 ágas kivitelben is tudtok bérelni, így akár extrán diszíthető az állvány is, akár led füzérrel, eukaliptusz futóval stb. Akár süteményeket is kínálhattok rajta.
A saját esküvőmön is ez a fehér állvány volt és a mai napig gyönyörködök a tortáról készül képekben!
2, Gondoljunk az ételallergiásokra is!
Igen, manapság el kell ismerni, mindenkinek a családjában, barátai között található ételallergiás, intoleranciás ember. Senki sem szeretné, hogy bárki is beteg legyen vagy rosszul érezze magát az általa szervezett eseményen. Sokszor ezt a problémát úgynevezett "mentes" kísérő tortákkal oldják meg, de mennyivel jobb ötlet az állványos kivitel felső vagy alsó emeletére helyezni? Így tuti passzol a többivel kinézetre, nem érzi magát senki különcnek, amiért külön tortából eszik és nem kell bajlódni a kísérő tortával sem.
3, Ár
Szerintem kevés olyan pár van, aki nem szeretne valamin spórolni az esküvőjén. Az olcsó húsnak ugyan híg a leve, de ha megfelelően sikerült cukrászműhelyt/cukrászt találnotok és tudjátok, hogy megbízható és szépen, finoman készíti el amit kell, akkor is tudtok még spórolni egy picit. Tapasztalatból mondom, hogy egy 4-5 emeletes torta többe kerül, mint 4 db különálló torta ugyan abban a stílusban. A cukrász spórol az idején, a merevítő és tartó elemeken, a megfeszített munkán, hogy egy több emeletes tortát szépen burkoljon és az emeletes tortához való drága dobozon is. Így biztos vagyok benne, hogy olcsóbb árat fog mondani, még úgy is, hogy az állvány bérlése pénzbe kerül.
+1, Könnyebbség
Ugyan a végére hagytam ezt az indokot, de talán ez az egyik legfontosabb. Ha állványra helyeztetitek a tortákat, akkor könnyebbséget leltek az alábbi dolgokban is:
- szállítás vagy szállíttatás
- izgulás az emeletes torta épségben való megérkezése miatt
- tárolás akár a helyszínen, akár otthon
- felvágás
És hogy hol juthattok hozzá állványokhoz? Béreljetek tőlünk vagy a Torta stelázsi facebook/instagramm oldalról. Illetve érdeklődjetek a cukrászotoknál, hátha neki is van, de már láttam áron alul eladót a menyasszonyi csoportokban is, így ugyan használtan, de hozzá tudtok jutni.
Nálunk sosem fordulhat elő, hogy törötten, kopottan, sérülten kerül hozzád az állvány, így érdemesebb ebbe belefektetni a pénzt és az időt!